Літня школа – це нові знання та навички, нові знайомства та позитивні емоції

25-29 серпня у Львівському національному університеті імені Івана Франка проходила офлайн Літня школа EU Study Days (Єврошколи). Це були п’ять незабутніх днів.

Цьогоріч вперше у заході взяли участь не лише студенти, але й учні старших класів з різних регіонів України.

Учасники проєкту щодня відвідували лекції, брали участь в інтерактивних нетворкінгах, дискусіях, обговореннях, обмінювалися інформацією та враженнями. В межах школи відбувалися цікаві тімбілдинги і стратегічні ігри, які допомагали молоді покращувати свої навички та вміння.

Цьогорічна Літня школа EU Study Days була присвячена обговоренню статуса кандидата на повноцінне членство у Європейському Союзі, яке отримала Україна. Відтак, учасники проєкту спілкувалися із провідними українськими та європейськими  фахівцями у цій сфері, аналізували презентовані вимоги щодо кандидатства України на членство у Європейському Союзі, зокрема політичний та економічний аспекти,  знайомилися із досвідом наших сусідів – країн Польщі та Чехії на шляху до членства в ЄС, обговорювали виклики і перспективи, які відкриваються перед нашою державою у контексті членства у ЄС.

Учасники EU Study Days також взяли участь у обговореннях  про європейські цінності та боротьбу України за цінності, аналізували конкретні кроки із підтримки та допомоги України зі сторони Європейського Союзу, спілкувалися із підприємцями Західної України та дізналися як побудувати бізнес за європейськими стандартами.

А ще, студенти та учні EU Study Days in Ukraine  мали змогу обговорити  проблеми захисту прав та свобод українців, які через війну поїхали жити в країни Європейського Союзу, можливості для їхнього навчання та волонтерства.

Схожі новини:

Блоги учасників конкурсу до Дня прав людини

Випускники EU Study Days поділилися власними роздумами про важливість прав людини для них особисто, роль прав людини у їхньому житті, розповіли історії із власного життя, які змусили замислитися над правами людини.