Зимову школу EU Study Days відкрито

24 листопада 2022, у Львові відкрилася Зимова школа EU Study Days, яка проводиться в межах програми Представництва ЄС в Україні EU Study Days (Єврошколи).

Учасниками стали 40 школярів та студентів з усієї України – кращі випускники осінньої онлайн сесії. 

Офлайн школи EU Study Days завжди мають незабутню атмосферу. Це – неймовірні зустрічі, надихаючі лекції, нові знайомства, можливість отримати унікальну інформацію від європейських та українських експертів.

Зимову школу відкрив Посол ЄС, Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас. Він наголосив, що українці продемонстрували світу приклад найвищої мужності та стійкості.  

«Вперше у історії Європейський Союз надав статус Кандидата в ЄС країні, яка веде війну. ЄС було створено як проєкт миру, ЄС виступає за мир, а перемога України забезпечить мир у Європі. Україна – європейська держава», – підкреслив Матті Маасікас. 

ЄС і надалі продовжить надавати допомогу Україні. «Європейський Союз і його країни-члени збираються докласти багато ресурсів, щоб допомогти Україні досягти успіху. Але ви, майбутнє покоління, яке буде продовжувати шлях Європейської інтеграції, повинні дуже добре виконувати свою роль, щоб цей історичний шанс не було втрачено», – зазначив Посол.

В час війни такі зустрічі заряджають енергією та натхненням для подальшого навчання та розбудови європейської України.

Схожі новини:

Літня школа EU Study Days 2023

7 липня, у Львові відкрилася Літня школа, що проходить в межах програми Представництва ЄС в Україні EU Study Days (Єврошколи).