Єврошколи 2022 офіційно відкрито

Стартувала Єврошкола 2022! Нашим особливим гостем став Ремі Дюфло, заступник Голови Представництва ЄС в Україні.

Він надихнув нас усіх промовою про підтримку України Європейським Союзом та перспективи європейського майбутнього для нашої країни: «Європейський Союз підтримує Україну з перших днів і годин цієї війни. І шлях України до членства в ЄС може розпочатися дуже скоро. Проте, наскільки швидко це станеться – залежить не лише від перемоги у війні, а й від того, як Україна буде відбудовуватися. Це передусім оновлення інституцій, законодавства, ліквідація корупції. Таким чином, ви створите конкурентоспроможну економіку з можливостями для українців та іноземних інвесторів».

Учасники мали змогу поставити пану Дюфло свої запитання. Особливо цікавою виявилась тема, якою ж є роль молоді у євроінтеграційних процесах. Він зазначив, що «наступні роки будуть дуже важливими для вас, коли вам знадобляться усі сили. І це буде саме той момент, коли Україні буде надзвичайно потрібна активна молодь».

У відкритті Єврошкіл взяли участь цьогорічні викладачі та випускники. Це була особлива та надихаюча сесія Єврошкіл. Учасників очікує цікавий сезон у 2022 році! Вітаємо!

Схожі новини:

Блоги учасників конкурсу до Дня прав людини

Випускники EU Study Days поділилися власними роздумами про важливість прав людини для них особисто, роль прав людини у їхньому житті, розповіли історії із власного життя, які змусили замислитися над правами людини.